Ismét csalók nyúlják le a pályázókat

 Figyelem!

csalĂłk.pngPályázati csalók 2 nem létező pályázati kiírásra próbálnak meg előre  díjat beszedni! A csalók egy csoportja egy  "Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Telephely-fejlesztési Támogatás 2007-13" programra hivatkozva tévesztettek meg  határ közeli vállalkozásokat a határ mindkét oldalán  és  szedtek be előzetes díjakat.  A hivatkozott hamis program neve megtévesztően  hasonlít egy korábbi már lejárt  valódi pályázati kiíráshoz, így többen bedőltek a a magukat pályázati tanácsadónak kiadó szélhámosoknak.  Jelenleg ilyen határon átnyúló telephely fejlesztési pályázatra nem lehet pályázatot benyújtani.

A csalók egy másik csoportja tanyán élők részére dobált be szórólapokat, elsősorban a Dél-Alföldön részére, melyben  "tanyafejlesztési" pályázat elkészítésére próbálnak meg pénzt kicsikarni.  A korábbi években valóban létezett ilyen célú pályázati kiírás, de 2014-ben nincs ilyen, és előre láthatólag belátható időn belül nem is lesz.


Legyen óvatos, amikor ismeretlen pályázatíró keresi meg az Önt vagy vállalkozását. Fontos, hogy mindig kérje el, hogy mi a hivatkozott pályázat kódszáma. Ha ezt nem tudja megmondani, akkor gyanítható a szélhámosság.


Csökkenti a kockázatot, ha kér ellenőrizhető referenciákat, illetve megkérdezi, hogy az ismeretlent rendelkezik-e PÁTOSZ által kibocsátott  szakértői kártyával, és  "Megbízható Tanácsadó" tanúsítvánnyal?  A tanúsítvánnyal rendelkező szakértők megtekinthetők a www.patosz.hu weboldalon. (A tanúsítvány is hamisítható, így annak bemutatása esetén is ellenőrizze a honalapon a listán)


A "Megbízható Tanácsadó" tanúsítvánnyal rendelkező pályázati tanácsadók szakmai felkészültségét, referenciáit a Szövetség megvizsgálta, valamint elfogadták az Etikai kódex betartását.

Ha a PÁTOSZ listájáról választ tanácsadót, biztos lehet benne, hogy nem pénzlenyúló szélhámossal áll szemben.

Vissza