Projektötlet feltöltő

 

figyelj.pngÚtmutató a projektötlet adatbázis kitöltéséhez

I. Miért kell a projekt ötlet.

Egy nyertes pályázathoz kell egy jó projekt ötlet, és egy jól kidogozott projektterv, amely alapján benyújtható a pályázat.  Ötletet inspirálhat egy-egy megismert pályázati lehetőség is, de ez többnyire inkább a már korábban meglévő, de szunnyadó ötletek felszínre emelkedését kell, hogy jelentse.

Az olyan pályázatok, amelyek kizárólag a támogatás megszerzésének céljából  kerülnek benyújtásra, és projekt csak kényszerből generálódik mögéjük, ritkán szoktak sikeresek lenni. Ugyan egy kényszerből generált projektre is lehet szakmailag olyan projekt tervet készíteni, amellyel megnyerhető a pályázat, de később a megvalósítási szakaszban ezekkel előbb vagy utóbb mindig elő szokott jönni valamilyen probléma. 

A pályázati projektek végrehajtásához jelentős mértékű önerő szükséges, valamint a támogatást is előfinanszírozni kell. A valódi hasznot nem a támogatás jelenti, hanem a megvalósult projekt működése által termelt hozzáadott érték.

 

Tehát megállapítható, hogy ötlet nélkül nem lehet pályázatot készíteni, mindig a projekthez kell keresni a pályázati támogatást, és nem a pályázati kiíráshoz kell projektet generálni.  Ha a támogatáshoz próbálunk projektet modellezni, ahhoz hasonló, ha a gombhoz keressük a kabátot.

Mi segítséget tudunk nyújtani a projekt terv elkészítésében, a forrás keresésében, a pályázat megírásában, de az ÖTLET Öntől kell, hogy származzon.

 

Az űrlap kitöltésével tudja hozzánk eljuttatni projekt ötletét, amelyhez mi ajánlunk Önnek támogatási konstrukciót. Kérjük, hogy a projekt ötlet adatbázisba, csak olyan konkrét megvalósítandó ötleteket írjon, ami a céljai közt szerepel. Az általános érdeklődéseket a pályázati rendszerről ne ide írják.

 

* Teljes név

* E-mail cím

Telefon

* Vállalkozás neve

* A vállalkozás adószáma

* A projektötlet megvalósításának helyszíne

A tervezettt projekt várható költsége

* Milyen területet érint a projekt?
Milyen támogatást szeretne?
Mennyire sűrgős a projekt magvalósítása?
* A projekt ötlet leírása

Írja be a képen látható kódot!