Pályázati szakértői kártyák átadása

Pályázati szakértői kártyák átadásaPatoszkartya2.jpg

 

Az elmúlt években nagyon sok pályázatíró vállalkozás alakult.  Ezek közül sokan csak pénzszerzési lehetőséget látták bene, és a szolgáltatásukkal nem nyújtották azt a színvonalat, amely a pályázók forráshoz juttatását segítik. 

 

Gyakran a pályázatíró a pályázat megnyerése után csak felmarkolta sikerdíjat és a projekt megvalósításában már magára hagyta a pályázót. Emiatt a szakmáról sok negatív sztereotípia látott napvilágot.

 

Ezért a Pályázati Tanácsadók és Projektmenedzserek Országos Szövetsége időszerűnek látta, hogy egy szakértői minősítést vezessen be, és szakértői kártyákat bocsájtson ki.

Patoszkartya3.jpg

 

Szakértői kártyát csak olyan tanácsadó kaphat, aki komplex szolgáltatást nyújt a pályázók részére, a projekt fenntartás végéig fogja a pályázó kezét és segíti a projekt végrehajtásában és a forráshoz jutásban. Ezen kívül egy szigorú etikai kódexnek kell megfelelni, valamint megfeleő referenciákkal kell rendelkeznie. Az sem kaphat szakértői kártyát, akiről hitelérdemlően negatív információk látnak napvilágot.

 

Az első kártyák átadására Budapesten a Kereskedelmi és Ipari Kamara székházában került sor 2014. július 15.-én.  Szabó-Vasvári Tanácsadó Iroda Kft. közte volt annak a 29 Pályázati tanácsadónak, aki elsők között kapta meg a kártyát. Részemre Szép Zoltán a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója adta át a pályázati szakértői kártyát és a vele járó megbízható tanácsadó minősítést.

A szakértői kártya hozzájárul a pályázatírói piac megtisztulásához, a pályázati tanácsadó szakma presztízsének emeléséhez, és nem utolsó sorban irányt mutat a pályázóknak a megfelelő színvonalú és megbízható szakértő kiválasztásában.

 

Megizható tanácsadó

Vissza