Aláírták a partnerégi megállapodást.

Eubizottság logo.JPGA mai napon, 2014.szeptember 11.-én aláírásra került Budapesten Magyarország és az Európai Bizottság között a 2014-2020 ciklusra vonatkozó partnerségi megállapodás, a pályázati források  felhasználására vonatkozóan.

Részletek

Vissza nem térítendő támogatások vége

Nem lesz vissza nem térítendő támogatás !

vándorgyűlés1.JPGA vállalkozások részére a 2014-2020 ciklusban megszűnik az eddig megszokott teljes egészében  vissza nem térítendő Európai Uniós pályázati támogatás

Helyette a KKV-k részére kizárólag olyan a pályázatok kerülnek kiírásra, amely  kombinált formában tartalmaznak  vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokat. 

Tehát a jövőben a  kapott támogatások egy részét vissza kell fizetni. Teljes egészében vissza nem térítendő támogatásokat csak a közszféra és a nonprofit szervezetek kaphatnak, hangzott el a 2014 szeptember 4. és 6. között tartott 52. közgazdász vándorgyűlésen.   

Részletek

Ismét csalók nyúlják le a pályázókat

patosz.pngIsmét csalók próbálkoznak gyanútlan pályázókat megkárosítani olvasható a  A PÁTOSZ - Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége 2014.augusztus. 6.-i  közleményében.

A pályázati csalók 2 nem létező pályázatra  próbálnak meg előre díjat beszedni!

Az egyik a  nem létező "Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Telephely-fejlesztési támogatás 2007-13" program, a másik a szintén jelenleg nem létező tanyafejlesztési pályázat.

Ne fizessen előre senkinek  !

Részletek

PÁTOSZ közlemény

patosz.pngMától tisztul a pályázati piac! 

Az első 25 szakértő átvette a „Megbízható Tanácsadó” PÁTOSZ-tanúsítványát. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében rangos szervezetek képviselői adták át a „Megbízható Tanácsadó” tanúsítványt, és a névre szóló, sorszámozott plasztik-kártyát.

közli a PÁTOSZ Pályázati Tanácsadók és projekt menedzserek országos szövetsége.

Részletek